Környóvó

Mintaki a közepes képességű iskolás tanításai. Barátai segítenek neki megérteni és közzétenni a bölcsességet. Szerepel tehát még Málna, a Csíkos ikrek, Fejes Sanyi és Madár Pali, Vilma néni, Kisadél, Esmester, Vancsoki, Lovag kutya és más kutyusok meg macskák és persze átlagos értelmi képességű szülei is itt vannak, valamint központi szerepben jelennek meg fák, virágok, cinkék, verebek, egy szarka, legyecskék, molyok, mókusok, hangyák és más rovarok, két bagoly, egy medve és más emlősök, az erdő széle, Mintakiék és az iskola utcája, Málnáék háza, kövek, hegyek és az ég.

Friss topikok

  • pincebogarr: macska (2013.03.25. 00:54) Nincs mit!
  • csontfej: Most látom csak, mekkora genyó ez a Perec bácsi! :) (2010.03.12. 17:25) Pereces bolt
  • Vancsoki: @Rogyu: Heló köszi. Még kell egy-két hónap, de elérhetősége van, írni neki, vásárolni addig is lehet (2010.03.11. 19:49) Aha jaja
  • csontfej: @nemtökmindegy: Pukkaszd ki és boldog leszel! Csakhogy ez a lufi nem pukkad ki, ha óriásira fújod.... (2010.03.02. 20:18) Ególufi

Pereces bolt

2010.01.19. 21:16 - Vancsoki

Címkék: kenyér kamion füst málna pazarlás kakaóscsiga mintaki visszajáró perec bácsi

  Málna anyukája megkérte a gyerekeket, hogy menjenek el a pékségbe kenyérért. Nem kell messzire menniük, de mégis jó sok mindent láthatnak az úton. Amint megérkeztek a bolthoz, a kisfiú előreszaladt.

—Jó napot kívánok, Perec bácsi! –köszönt határozottan Mintaki.
—Tessék adni ötven kakaós csigát meg száz mákos masnit! –tette hozzá gyorsan, mielőtt Málna megszólalhatott volna.
—Neeem! Kenyeret kell vásárolnunk! –mondta jó hangosan Málna, hogy a boltos bácsi is meghallja.
—De igeeen! A kakaós csiga itt készül a boltban, nem dízelt füstölő kamionok hozzák messziről és nincs is ronda műanyagba csomagolva, szóval megvehetjük!
—Ugye igaz, Perec bácsi? –kérdezte Mintaki.
—Hmmm! –Jól mondod! –pislogott nagyot Perec bácsi.
—Itt a kenyér, a két kakaós meg majdnem mint a visszajáró,  szóval ajándék. –Na, sziasztok gyerekek! Menjetek csak! –búcsúzott el.
—Minek neked ötven kakaós csiga, majom! Meg sem bírod enni mindent, akkor ez nem pazarlás? –mondta dühösen Málna miután kiléptek a járdára.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mintaki.blog.hu/api/trackback/id/tr11776788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csontfej 2010.03.12. 17:25:29

Most látom csak, mekkora genyó ez a Perec bácsi! :)


süti beállítások módosítása